Принцип роботи: приготування кави за допомогою пара, розширюючись при нагріванні пар проштовхує окріп крізь шар меленої кави.
Кавоварка дозволяє заварювати не тільки каву, але і чай і трав'яні збори, за тією ж технологією.
Гейзерна кавоварка — один з найпопулярніших на сьогоднішній день типів кавоварок, що складається з трьох частин: для води, меленої кави і готового напою. Принцип її роботи закладено приготування кави за допомогою пари. Пара, розширюючись при нагріванні, проштовхує окріп крізь шар меленої кави.
Краще всього підійде для гейзерній кавоварки кава середнього помелу. Або суміш середнього і крупного помелу в рівних частках. Тоді напій виходить більш ароматним. Кавоварка дозволяє заварювати не тільки каву, але і чай і трав'яні збори, за тією ж технологією. Всі частини кавоварки, що контактують з кавою слід мити після використання з миючим засобом в теплій воді. Саме мити, а не обполіскувати, інакше до смаку кави з часом буде домішуватися смак згірклого жиру і накипу.
Властивості | Характеристики |
Кількість вміщуваних чашок | 3 |
Об'єм | 0.15 л |
Колір корпусу | Чорний |
Матеріал корпуса | Алюміній |
Матеріал ручки | Бакеліт |