Аерогрилі - зручна сучасна техніка, яка дозволить дуже швидко приготувати овочі, м'ясо, рибу з красивою скоринкою. При цьому всі страви зберігають свої корисні властивості, залишаються смачними, соковитими.
Види, переваги техніки
Своїм зовнішнім виглядом аерогрилі нагадують скляну каструлю з кришкою, на якій знаходиться нагрівальний елемент, вентилятор, модуль управління, ручка. Принцип роботи техніки нагадує звичайну конвекційну піч, де їжа готується завдяки теплим потокам повітря. Тепле повітря рівномірно розподіляється по посудині, завдяки чому їжа готується правильно.
Деякі виробники постачають цілі набори, в які входить не тільки сама техніка, але додаткові аксесуари, серед яких щипці, шампури, Стімер, решітка тощо.
Техніка може відрізнятися нагрівальними елементами. Можна виділити:
- галогенові. Вони складаються з трубки, наповненої галогеном, завдяки цьому газ досить швидко нагрівається. Галогенові нагрівачі екологічно безпечні, бюджетні, але вони не відрізняються найдовшим експлуатаційним періодом
- ТЕН. Вони виконані у вигляді металевої спіралі. Від попереднього варіанту відрізняються підвищеною безпекою, але нагріваються досить довго
- інфрачервоні. Найсучасніші моделі з тривалим періодом використання. Вони нагріваються дуже швидко
різновиди техніки
Можна виділити два типи:
Вони схожі один на одного, але відмінності в тому, що мультіпечь володіє чашею, яка висувається з нижньої частини пристрою. Крім того вона більш габаритна і менш безпечна.
переваги аерогрилів
Серед переваг варто виділити:
- можливість готувати відразу кілька страв
- жир стікає на дно ємності і не контактує з продуктами, завдяки чому їжа виходить не жирної, здоровою, корисною
- для приготування можна використовувати будь-який посуд
- завдяки прозорій колбі можна спостерігати за процесом приготування не знімаючи кришку, не порушуючи температурний режим
- досить компактна техніка
- економне споживання енергії
- можна не тільки готувати, але стерилізувати посуд
- універсальна техніка, яка підходить для готування будь-яких страв
Як зробити вибір
При виборі аерогриля для будинку варто звертати увагу на такі характеристики:
- потужність. Цей критерій вказує на витрату електрики, швидкість приготування страв. Для продуктів з красивою, хрусткою скоринкою потужність повинна бути не менше 1000 Вт. В середньому, діапазон потужності повинен знаходиться в прибудові від 1000 до 1800 Вт
- обсяг. Для сім'ї з двох чоловік цілком вистачить моделі на 3-5 літрів. Якщо у вас велика сім'я, ви зазвичай готуєте в великих обсягах, можете підібрати з нашого каталогу модель на 12 або ж 18 літрів
- тип кришки. Він може бути відкидною, знімний. Другий варіант частіше використовується на бюджетних моделях, оскільки є ризик отримати опік. Відкидні безпечніші, прості у використанні
Наступна характерна риса - тип управління. Можна вибрати такі різновиди:
- електронні. Такі пристрої обладнані екраном, сенсорними кнопками, пропонують можливість вибрати готовий режим готування. Як правило, електронні моделі відрізняються додатковим функціоналом, дають можливість точно задати всі параметри готування
- механічні. Дуже прості у використанні. При включенні можете вибрати тільки два параметри: час, температуру. Вентилятор можна включити тільки в одному режимі
В каталозі Інтернет-магазину «Я в шоці» можете знайти аерогрилі на будь-який смак. Представлені моделі білого, чорного, сріблястого кольору, що допоможе їм прекрасно вписується в загальну стилістику кухні.