Акумулятори

Добір за параметрами
Всього 32
Ціна
Від
до

Гарантійний термін

Напруга

Ємність акумулятора


Тип акумулятора

Струм заряду

Типорозмір


Модель пристрою

Приват ОЧ

Країна реєстрації бренду

Країна-виробник товару

Тип конструкції

Номінальна напруга,


Напрацювання

Місткість, мА*ч

Тип аккумулятора


Тип токовывода



Фільтри

акб фото Гальванічні елементи (батареї) та акумулятори належать до хімічних джерел струму. У них використовуються хімічні речовини, які вступають у реакцію та виробляють електричну енергію. Розглянемо їх особливості.

Батарейки розраховані на одноразове використання до повної розрядки. Серед переваг: доступна вартість та готовність до роботи «з коробки». Недоліки — неможливо перезарядити через незворотність реакцій, що протікають у них.

Акумулятори (АКБ) – у них використовуються речовини, що відновлюються після заряду. Переваги – можливість перезаряджання. Недолік - висока вартість, необхідність придбання зарядного пристрою. Але, у зв'язку з подорожчанням батарейок, а також тим, що вони швидше розряджаються, акумулятори набагато вигідніші. Їх використовують не лише для електротехніки, а й дитячих іграшок.

Типорозмір.

Цей параметр визначає розмір фізичного акумулятора для камер. Розглянемо найпоширеніші їх:

  • AA – популярний типорозмір циліндричної форми, відомий як «пальчикові»;
  • AAA – зменшений аналог попередніх («міні-пальчикові»);
  • C і D – вироби, що нагадують бочки;
  • крона – прямокутні батареї та акумулятори;
  • 18650, 18350, 14500 – циліндричні акумулятори. Перші дві цифри маркування визначають діаметр, інші вказують на довжину.
  • Таблетки (з приставкою CR) – круглі одноразові батарейки.

Електрохімічні системи батарей та акумуляторів.

Батарейки для фотоапаратів в залежності від технології виготовлення поділяються на:

  • сольові (R) - дешеві, але швидко саморозрядні.
  • лужні (LR) – батареї зазвичай високоємні, відрізняються стабільністю напруги та незначним саморозрядом. Відмінно захищені від протікання. Мінуси - ціна вища, ніж у R.
  • літієві (CR) - мають великий ресурс, а ємність практично не зменшується при бездіяльності. З мінусів – найвища ціна.
  • срібно-оксидні (SR) - мають вражаючу щільність заряду. Але такі вироби випускаються лише як таблеток, тому сфера їх застосування обмежена.

Серед АКБ розрізняють:

  • нікель-кадмієві (Ni-Cd) – відносно дешеві та мають високі зарядні струми. Але за неповного заряду можлива втрата ємності.
  • нікель-металогідридні (Ni-Mh) – характеризуються стабільністю робочої напруги, а «ефект пам'яті» практично відсутній. Однак за «простої» швидко розряджаються.
  • літій-іонні (Li-Ion) - незаперечні переваги цього типу АКБ є незначне зниження ємності при бездіяльності, а також мінімальний ефект пам'яті. Однак вони чутливі до мінусових температур.
  • літій-полімерні (Li-Pol) – відрізняються вражаючою енергетичною щільністю та безпекою, оскільки в них відсутній рідкий електроліт. Вони зберігають працездатність, навіть аккумуляторные батарейки фото якщо їх довго не заряджати. Більш дорогі, ніж Li-Ion.

Що вибрати: батареї чи акумулятори? Все залежить від застосування. Наприклад, годинник, пульт дистанційного керування, калькулятор та інші гаджети з низьким енергоспоживанням можуть тривалий час «жити» на сольовій/лужній батарейці, тому купувати акумулятори нераціонально. Зручність використання АКБ буде помітна на ненажерливих приладах: цифрових фотоапаратах, бумбоксах, електроінструментах і т.д.

При виборі форм-фактора орієнтуйтеся на розмір, вказаний у відсіку батарейок. Рекомендуємо вибирати продукцію відомих виробників: Duracell, GP, Panasonic, Varta, ColorWay, Samsung, Sony.

Де купити?

Найкраще місце для замовлення - Інтернет-магазин " Я в шоці ". У віртуальному каталозі в широкому розмаїтті представлені акумуляторні батареї, завдяки чому без проблем зможете підібрати відповідне рішення. Крім того, вартість наших акумуляторів вас приємно порадує.

Viber068-837-75-50
Telegram0-800-330-730
Категорії