В залежності від того, який спосіб приготування кави обраний, вибирається і ступінь помелу. Традиційно вважається, що для приготування кави в турці найкраще підходить дуже тонкий помел — «в пил». Таку ступінь помелу зазвичай не забезпечують побутові жерновные кавомолки. Завдяки помолу «в пил» в чашці утворюється завись і кави сприймається більш густим. Помел у пил краще всього підходить і для ворожіння на кавовій гущі — малюнки гущі при такому помелі виходять найбільш чіткими і загадковими. У той же час, якщо комусь не подобається суспензія в чашці, він може використовувати для джезви і будь-яку іншу ступінь помелу.Для еспресо підходить среднемелкий помел. Для еспресо особливо важливо, щоб помел був максимально однорідним. В іншому випадку буде неможливо спресувати однорідну «кавову таблетку» в холдере і, як наслідок, велика частина йде під тиском води буде проходити через весь кави, а через місця, де щільність таблетки найменша. Таким чином, більша частина порошку не буде приймати участь в процесі заварювання, і кава не завариться як слід.
Властивості | Характеристики |
Об'єм ємності для меленої кави | 40 г |
споживана потужність | 140 Вт |
Колір корпусу | Чений |
Матеріал | Нержавіюча сталь |
Призначення | Подрібнення кави |
Тип кавомолки | Ножова |
тип приводу | Електропривід |
Ємність для меленої кави | Да |
Стан | Нове |