Люди не тільки навчилися смажити м'ясо на вугіллі, а й винайшли багато способів його приготування. Так, раніше екзотичні назви барбекю та гриль означають не лише обладнання для приготування страв, а й сам спосіб обробки продуктів. Проте головне – хочеться спробувати усі.
І будь ви мешканцем великих міст, невеликого селища, вам обов'язково потрібно продегустувати різні делікатеси. До того ж знайти обладнання легко – все для пікніків і не лише представлено на сайті магазину «Я в шоку». Достатньо оформити замовлення – доставка від оператора «Нова Пошта» здійснюється у будь-який регіон України.
Основні види жаровні.
У кожному з різновидів їжа готується за окремою рецептурою та отримує свій неповторний смак. Хоча все частіше можна зустріти універсальні варіанти, особливо це стосується стаціонарних моделей, які мають кілька робочих майданчиків. З різноманітності жаровень ви можете вибрати:
- мангал - прямокутний ящик, на дні якого розводять вогонь, а тягу регулюють обмахуванням (роздуванням) вугілля. По верхньому краю на однаковій відстані розташовані виїмки для шампурів. При покупці останніх звертайте увагу на ширину мангалу, вибираючи шпажки потрібної довжини
- гриль - кругла конструкція з ґратами, заслінками для контролю температури та кришкою. Джерело тепла також знаходиться внизу, продукти викладаються на решітку, щоб вони поступово готувалися з усіх боків, накриваються кришкою
- барбекю – практично не відрізняється від гриля, однак у ньому немає кришки: м'ясо чи овочі смажать з одного боку, потім перевертають. Температуру регулюють не тільки відкриттям заслінок, а й ставлячи ґрати на різні рівні: вище чи нижче над вогнем
- коптильню – закривається (частіше кришкою) ємність різної конфігурації, обладнана ґратами або вертолом, піддоном для стікання жиру, отворами обміну повітря. Купити таку установку для дому вигідно, якщо ви любите нагромадити м'ясо, рибу на майбутнє
- печі - бувають як стаціонарні, так і переносні, відрізняються різними характеристиками: відкриті дров'яні, вугільний осередок, тандир тощо
Що стосується палива, то існують підвиди, в яких використовуються:
- тверде паливо (пелети, брикети, дрова, вугілля, додатково потрібна рідина для розпалювання)
- газ (частіше з балона)
- електрика
Класифікація за конструкцією
Незалежно від виду жаровня може бути:
- мангал розбірний - збірна компактна конструкція, що міститься в сумку. Її можна не тільки постійно возити із собою в багажнику, а й брати в піший похід. Ще один величезний плюс – низька ціна
- з колесами – це своєрідний візок із двома ніжками та двома колесами. У круглих грилях-барбекю може бути одна ніжка (або стійка) та два коліщатка. Це обладнання вже не візьмеш з собою, зате можна вільно пересувати його садом, вибираючи тінистий куточок
- стаціонарна – переважно вуличні комплекси з відкритим вогнем, кількома зонами для приготування. Використовують як у професійних цілях, так і домашньому побуті
- газова - також стаціонарний пристрій, що відрізняє суттєві габарити та висока вартість. Використовують газовий гриль (барбекю) у професійних закладах, проте якщо у вас велика родина і ви часто збираєтеся, щоб спекти м'ясо, овочі, побалувати себе незвичайними рибними стейками, то така покупка цілком виправдана. Не забувайте, що газова жаровня не може просто стояти на вулиці, вона вбудовується в літній кухні, міцній садовій споруді
- електрична – переважно побутова техніка для тих, хто вважає за краще запікати м'ясо у квартирі. Розрахована на обмежену кількість порцій
Де зробити покупку?
Ідеальне місце Інтернет-магазин "Я в шоці". На сайті знайдете широкий асортимент вибору, відмінну якість усіх товарів, а також доступну ціну на мангали з каталогу.